FOODIES TOUR CRETE

Tom&Anke nemen je mee op reis om al snoepend, snackend en snaaiend het prachtige Kreta op culinair gebied te ontdekken.

GA JIJ MEE OP DEZE UNIEKE FOOD TOUR?

Samen met de imker de bijen opzoeken en zien hoe die harde werkertjes dat goddelijke goud produceren.

Samen met de bakker de bakkerij induiken en allerlei lekkers bakken – van Kretenzisch brood tot Griekse spanakopita.

Samen met de olijvenboer de boomgaard doorbanjeren en zien hoe het proces van olijfolie maken eruitziet.

Schapen en geiten opzoeken, zien hoe deze beestjes hun domein afspeuren voor kruiden voor de lekkerste melk en daarvan vervolgens kaas maken.

Aanschuiven bij jiajia’s – de heuse Griekse oma’s.

Samen met de Kretenzische dames dolma’s rollen en de befaamde moussaka en tzatziki maken.

ÉÉN WEEK

heerlijk eten
mooie wijnen
prachtige natuur
lekkere wandelingen
volledig ontzorgd worden
het pittoreske Mochlos
vertoeven aan de zee
torenhoge bergen
idyllische olijfgaarden
vakantie vieren
een uniek avontuur

GA JIJ MEE?

WIE? WAT? WAAR? WANNEER? ;)

WIE?

Tom&Anke: twee levensgenieters, ontdekkers, ondernemers in lekkers en bovenal, net als jij: foodies! Wij nemen jou graag onder onze vleugel om jou te laten ontdekken wat wij het afgelopen jaar hebben mogen ontdekken op deze exclusieve rondreis. Om jou te verwennen zoals wij de afgelopen maanden verwend zijn door al die lieve omaatjes. Om jou te laten proeven hoe heerlijk het pure Kretenzische eten smaakt.

WAT GAAN WE ALLEMAAL DOEN DAN?

Ons al etend een weg door Kreta banen, met een imker op pad, de schapenboer bezoeken, kaas maken, de markt over struinen, genieten van de meest goddelijke maaltjes van omaatjes van hier, zelf aan de bak en aan de kokkerel en het authentieke Kreta leren kennen.

Maar ook: genieten, vakantie vieren, in het water plonzen en door de prachtige bergen wandelen. We leggen jou in de watten, zoals je dat van ons gewend bent. Het wordt een prachtig avontuur!

WAAR?

Dat alles doen we vanuit hartje Mochlos, een idyllisch en pittoresk plaatsje aan de zee, onderaan de met olijfbomen begroeide bergen. Met Mochlos als uitvalsbasis verkennen we Oost-Kreta op zoek naar de lekkerste smaken en authentiekste gerechten.

WANNEER?

De laatste week van september gaat dit grote genietfestijn plaatsvinden, om precies te zijn van 24 september tot en met 30 september!

MOGEN WIJ JOU OOK WEER VERWENNEN?

PRAKTISCHE INFO:

DATUM – 24 SEPTEMBER TOT EN MET 30 SEPTEMBER

We pikken je op zondagochtend van het vliegtuig op en dan kan het genieten meteen beginnen. Op zaterdagmiddag zetten we je weer op het vliegtuig terug, zodat je zondag thuis nog even kunt nagenieten alvorens maandag de week alweer begint.

LOCATIE – MOCHLOS

Een heerlijk knus plaatsje aan de kust. Na aankomst in Mochlos begint de verwennerij meteen, want daar staat meteen al een welkomstcadeautje op je te wachten en niet alleen dat! Gedurende de week zul je overal goodiebags, cadeautjes en verrassingen tegenkomen.

PRIJS – €1.150 (Kom je liever alleen of slaap je liefst op een eigen kamer? Dan komt daar €300 bij.)
Daarvoor slaap je op een super toffe plek in Mochlos, eet je alle maaltijden met ons – en de jiajia’s – mee, ga je met ons op avontuur en ontdek je Oost-Kreta stap-voor-stap. Krijg je verrasinkjes, goodiebags en cadeautjes en kom je als een (culinair) rijker mens terug.

Je vliegticket is niet inbegrepen, dat boek je zelf! Wel hebben wij de beste alvast voor je uitgezocht! Vlieg jij met Transavia vanaf Amsterdam naar Heraklion op zondag 24 september om 06:20? Dan kan ook jouw avontuur meteen beginnen om 10:50! De terugvlucht op zaterdag 30 september van 21:15 maakt dat je ook de laatste dag volledig kunt meegenieten.

Ook je reis- en annuleringsverzekering zit hier niet bij in. Wij adviseren een dekkende reisverzekering af te sluiten.

WIL JIJ DIT OOK?

HET PROGRAMMA IN EEN NOTENDOP:

DAG 1:

Al snoepend banen we ons een weg naar het mooie Mochlos. Mezze hier, baklavaatje daar en ’s avonds natuurlijk een tafel vol lekkers op een terras aan de zee!

DAG 2:

We ontdekken een van de bergdorpjes van Oost-Kreta, bakken brood, knutselen de mooiste kunstwerkjes en lunchen op het plein. We gaan met een olijvenboer de gaard bekijken en horen alles over het olijfolieproces, natuuuurlijk proeven we daar ook van en ’s avonds zijn we uitgenodigd om bij zijn jiajia aan te schuiven en te genieten van al het lekkers, zoals alleen mama (of oma) dat kan!

DAG 3:

Na natuurlijk weer een heerlijk ontbijt gaan we op tour de bergen in, waar de schapen- en geitenhoeders hun diertjes laten grazen van alle kruiden voor de lekkerste kazen, yoghurt en melk. Als we hun habitat gezien hebben, rijden we door naar de kaasfabriek, waar we zullen zien hoe al dat lekkers gemaakt wordt. We lunchen met de heerlijkste en meest verse kazen en maken daarna rechtsomkeert om ’s avonds weer aan te kunnen schuiven bij wederom een oma. We mogen wel zeggen ‘onze oma’, lieve Titika kookt de sterren van de hemel en wat hebben wij een mazzel dat we daar al zo vaak aan hebben mogen schuiven. Vandaag nemen wij jou mee om dat ook eens te ervaren!

DAG 4:

We ontbijten weer in de heerlijke tuin en gaan op tijd op pad, want vandaag struinen we de markt over om verse groenten, fruit en kazen te halen, waar we vanavond zelf mee zullen gaan koken en dan moet je op tijd zijn. Na de markt ploffen we op een stoeltje van een klassiek kafenion, waar we een heuse Griekse koffie zullen drinken met een typisch Grieks lekkertje erbij. We gaan door op tour naar Vai, waar we niet alleen de schoonheid van de dadelpalm in volle glorie zullen zien, maar ook met de voetjes in het water kunnen dompelen, wat kunnen wandelen en van een picknick zullen genieten. Als de buikjes weer vol zijn, stappen we weer in de boulide op weg naar een wijnproeverij. Terug naar onze eigen berg om samen aan ons avondmaaltje te gaan beginnen.

DAG 5:

Vandaag stappen we na het ontbijt wederom richting Sitia, vandaag om met de imker op pad te gaan en zijn bijtjes aan het werk te zien. Na een prachtige route en de frisse berglucht, rijden we terug naar there where the magic happens en zien het proces van dat goddelijke goud naar een pot voor in de winkel in z’n werking gaan. Hier lunchen we ook nog eens heerlijks met al het lekkers dat ‘ie mama’ maakt en wij kunnen je vertellen. Hier kom je niet weg zonder gigantisch genoten te hebben en je bordje leeg gegeten te hebben, want deze mama kan koken! Potverdikkie! Hierna rijden we naar Sitia en mogen we samen met Vassilia en Kalliopi dolma’s rollen en ander lekkers knutselen.

DAG 6:

Vroeg op! De wekker gaat, want de vissers staan paraat met hun versgevangen buit. We zien wat er zoal gevangen en gegeten wordt en kopen – samen met de chef – vis, die we later vandaag zullen gaan eten. Het ontbijtje staat klaar en we schuiven aan. Vroeg op betekent misschien voor jou wel: daarna even terug naar bed, onder de douche of met een boek op het dakterras of strand, alles is goed! Het is immers vakantie! Daarna gaan we het water op, zien we imposante kliffen, nemen we een duik en bekijken we wat er aan de waterkant allemaal te ontdekken valt, genieten we van wat vers fruit en ander lekkers en langs het eilandje waar jullie de hele week op uitkijken, varen we weer terug naar Mochlos. ’s Middags zullen we samen genieten van een heerlijk late lunch (of noemen we dat tegenwoordig ‘dunch’?) met die zelfgekochte vis.

DAG 7:

Na weer een stevig en alweer het laatste ontbijt, heb je de tijd om even rustig je ontbijtje te laten zakken, wat te rommelen, je koffer in te pakken, nog een ommetje door het dorp te maken of wat door de winkeltjes te neuzen. Daarna rijden we via weer een prachtige route naar de bergen. We maken een wandeling richting Monokara. Na de wandeling is het tijd om de beentjes te laten rusten en dat doen we in Sfaka voor nog een laatste authentieke beleving: Griekse koffie bij oma Maria en haar beeldschone bloemen. We rijden door Agios Nikolaos: struin wat door de het baaitje, wandel wat door de winkelstraatjes of plof neer op een terrasje, daarna schuif je bij ons aan voor een late lunch. En dan is het toch echt tijd om naar het vliegveld te vertrekken met wat lekkers van ons om dat ‘Griekenlandgevoel’ vooral zo lang mogelijk vast te houden.

IK GA MET JULLIE MEE!

MOCHTEN OMSTANDIGHEDEN VRAGEN OM EEN ANDERE INVULLING VAN DE DAGEN, DAN WORDT ER WELLICHT HIER EN DAAR NOG WAT OMGEDRAAID, ALLEEN DE BESTE BELEVING VOOR JULLIE IS NATUURLIJK GOED GENOEG!

Aangezien het niet alleen een fingerlickin’ good food tour wordt, maar ook jouw vakantie en misschien wel laatste stevige zonnestralen van het jaar zijn, is het natuurlijk de bedoeling dat jij ultiem geniet. Betekent dat dat jij een dagje wilt lamballen, uitslapen of bijkomen? Voel je dan vooral vrij dit te doen!